Despre

Salut Om Bun,

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că vrei să îmbraci o faptă bună, croită pe măsura sufletului tău.

Fiindcă avem, înainte de toate, o misiune socială, nu ne axăm pe tendințe, ne axăm pe crearea unui produs care să respecte clientul, mediul și comunitatea din jurul nostru, de aceea lucrăm cu materiale naturale, materiale organice, cu un impact redus asupra mediului.

Impactul nostru social se reflectă în acțiunile noastre:

 • Direcționăm 100% din profit asociației Merci Charity pentru sprijinirea cauzelor umanitare susținute de asociație ( proiectul Zâna Merciluță - cabinet stomatologic mobil). 


  Raportul activităților din 2021 este disponibil aici.

  Raportul activităților din 2020 este disponibil aici.

  Raportul activităților din 2019 este disponibil aici.

                                                                                       

 • Folosim bumbac organic certificat Global Organic Textile Standard (GOTS)*. GOTS este standardul mondial de prelucrare a textilelor atunci când vine vorba de fibre organice. Prin achiziționarea unui produs certificat GOTS te asiguri că materialele utilizate provin din surse unde nu sunt folosite produse chimice, că vei primi un produs de calitate superioară, sigur pentru tine și pentru planetă, iar persoanele care au lucrat la crearea acestui produs lucrează în condiții bune și sunt remunerați corect. 

                                                                                        

 • Folosim materiale certificate OEKO-TEX. Este o certificare globală care acoperă textilele „organice și nonorganice”. Produsul trecut prin testare trebuie să fie lipsit de peste 100 de substanțe cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătatea umană, devenind astfel sigur pentru sănătatea ta.

                                                                                             

 • Folosim materiale naturale precum 100% cânepa sau 100% in. Țesăturile din cânepă sunt hipoalergenice și nu irită pielea, fiind un material asemănător inului. Cânepa este unul dintre cele mai ecologice țesături din lume. Cultivarea ei nu necesită multă apă sau utilizarea pesticidelor. Aceasta controlează eroziunea solului și produce oxigen.

                                                                                          

 • Folosim ambalaje sustenabile. Folosim ambalaje fabricate local (cu cât traseul este mai scurt de la producție către client, cu atât este mai mică amprenta de emisii), biodegradabile, fără plastic și care folosesc adezivii naturali în locul celor sintetici sau pe bază de petrol.
 • Upcycling / Reciclare produse primite în donație: momentan primim cămăși și costume bărbătești care pot fi trimise pe adresa: asociația Merci Charity Boutique, str. Matei Voievod, nr. 15, ap. 1, interfon 1, București, sector 2 sau le poți aduce personal de luni-vineri în intervalul 8.00 -  17.30. Oferind o viață nouă obiectelor folosite reducem cantitatea de deșeuri.
 • Donăm către Crucea Roșie din România produse Atelier Merci pentru a fi valorificate în magazinul lor caritabil Bine Boutique.

Atelierul nostru este sprijinit de către: Merchantpro.ro, Google - prin programul Google Ad Grants, Inobox și a fost deschis cu sprijinul UniCredit Bank, NESst.

În 2022, ALTRNTV LIFESTYLE SRL (sub umbrela căruia funcționează Atelier Merci) a obținut o finanțare de la EIT Climate-KIC.

Materiale apărute în presă despre noi:

Revista Biz: https://www.revistabiz.ro/afacere-sociala-in-lupta-cu-pandemia/

Wall-street.ro: https://www.wall-street.ro/articol/Companii/231239/atelier-merci-afacerea-care-vinde-fapte-bune-si-investeste-profitul-in-proiecte-sociale.html

Green Report: http://www.green-report.ro/slow-fashion-romania-fapte-bune/

Iqads.ro: http://www.iqads.ro/articol/37481/atelier-merci-locul-unde-hainele-te-imbraca-in-fapte-bune/

TechnicalTextile.net: https://www.technicaltextile.net/news/atelier-merci-expands-ppe-production-to-aid-hospitals-267990.html

 

Consultă politica noastră în domeniul calității, mediului și SMI.

Contact: 0723 795 193 sau 0726 008 152. Urmărește-ne pe instagramfacebook sau pe website.


ALTRNTV LIFESTYLE SRL

CUI: 44515505
Reg Comertului: J40/11264/30.06.2021

Punct Lucru: Bucuresti, Sector 5, Bd Regina Elisabeta, nr. 26, parter.